|
Post by mindriot on Oct 3, 2007 17:32:14 GMT 1
Black Bugs kallar till årsmöte.
Torsdagen den 18:e Oktober klockan 19:00. Cafeterian ute i Telenor Arena Rosenholm
Vid detta möte kommer mycket att inträffa men detta är de viktigaste sakerna.
Val av styrelse. Alla medlemmar kan föreslå personer på följande positioner.
Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare 2 ledamöter 2 supplanter
Förslagen måste vara inne senast den 16:e oktober.
Fristående? Frågan om vi skall vara en fristående föreningen eller fortsätta att vara en del av KHK.
Motioner. Eventuella motioner tills årsmötet måste vara inne senast Tisdagen den 16:e oktober. Vi ursäktar för den korta framförhållningen.
OBS att bara medlemmar i Black Bugs har röst rätt i frågorna ovan. Givetvis är alla välkommna för att lyssna och ställa frågor.
Skicka förslag på styrelse och motioner till blmrinomotor@hotmail.com
Väl mött!
|
|
|
Post by mindriot on Oct 4, 2007 21:15:02 GMT 1
Detta kommer att bli ett litet speciellt årsmöte med en speciell dagordning.
Vi vet att tiden är knapp men stå ut med oss. Vi kommer att bli bättre på allt sånt här.
Troligen kommer mötet att startas med en omröstning om vi skall vara anslutna till KHK eller arbeta som en fristående förening.
Efter detta besluts har tagits och beroende på detta besluts utgång kommer sedan att årsmötet att starta. Antingen som start på en ny idell förening eller att fortsätta med ett normalt årsmöte.
Styrelsen utformning, kommer vi i vilket av fallen att förslå se ut på följande sätt.
1 st ordförande som även är pr-ansvarig dvs föreningens anikte utåt.
1 st kassör som även har sekreterare uppdraget
3 st ledarmöter Buss och rese ansvarig Klack och Tifo ansvarig Web, souvernier och samarbetsparteners ansvarig
Totalt 5 st. Vi är fortfarande en väldigt liten förening. Så detta antal tror jag kommer att räcka. När vi sedan växer i medlemsantal och uppgifter så kommer även styrelsen att öka.
|
|
|
Post by mindriot on Oct 4, 2007 21:29:34 GMT 1
Jag kommer även att lägga in följande förslag motioner.
Sänkt medlemsavgift och stödmedlemmar.
Sänk medlemsavgiften till 80:- för vuxna och 50 för barn och ungdom. Familjemedlemskap. Hel familj 200:-
Stödmedlem. 40:-. Endast till för att vara stöd för Black Bugs och den underbara stämmningen vi skapar i hallen. En stödmedlem har ingen rösträtt. Men får en del Black Bugs rabatter hos samarbetspartners och på bussresor m.m.
En supporterdialog med klubben.
Detta är ett samarbete från klubben för att få fram engagerade supporters tankar och frågor till föreningen. Även att stärka ett samarbete mellan supportrar och Karlskrona Hockeyklubb.
Då med förslag att på KHK hemsida ha ett fråge formulär med svars garanti.
Att ha ett möte per år där medlemmar från KHK styrelse och spelare både uttrycker sina funderingar och ställer frågor om vårt arbete och där vi supportrar kan ställa frågor till klubben.
Och även från vår sida ett nyhetsbrev som går ut x antal gånger per månad. Med lite info från klubben och från black bugs förening.
Hemsida
Kommer att fortsätta att utveckla vår hemsida. Med bland annat LIVE bevakning. Kunna beställa ring signaler, bakgrunds bilder, få igång en fungerande webshop, få igång ett fungerande galleri.
Bussar
Försöka förbättra och stärka samarbetet med bussbolagen och försöka fixa eventuella sponsorer här. Antingen från KHK:s sida. Detta för att få ner kostnaden på våra resor.
ehhh... kommer säkert på mer... forstätter här löpande...
|
|
|
Post by Mrfrog on Oct 4, 2007 23:49:59 GMT 1
Förslag på stadga och lite andra regler till mötet om vi blir självständiga
STADGA
Föreningens namn: Black Bugs.
Var föreningen finns: Karlskrona.
Vad föreningen vill (föreningens ändamål) Att ta tillvara på medlemmarnas intressen och rättigheter kring Karlskrona hockeyklubb och deras matcher samt att stötta Karlskrona hockeyklubb.
Vilka kan bli medlemmar? Black Bugs är en öppen förening som alla kan bli medlemmar i.
Vem kan uteslutas? Den som missköter sig på en match eller i anslutning till en match, på eller i anslutning till supporterbussen eller på annat vis som kan kopplas direkt till Black Bugs och/eller Karlskrona Hockeyklubb.
Uteslutande kan ske om man inte följer Black Bugs bestämmelser eller svensk lag samt den ishall/arenas bestämmelse man befinner sig i.
Hur många som ska sitta i styrelsen 1st Ordförande 1st Vice ordförande 1st Sekreterare 1st Kassör 6st Ledamöter 2st Suppleanter
Hur ska styrelsen väljas? Genom nominering till valberedningen eller om någon vill kandidera till en post. Styrelsen väljs sedan genom röstning på årsmötet. Om så krävs att man behöver tillsätta eller ersätta en ny styrelsemedlem ska detta få ske genom att kalla till ett medlemsmöte för alla medlemmar. Detta görs genom annonsering på hemsidan minst en vecka i förväg, skulle hemsidan av någon anledning inte finnas till hands ska man på ett lämpligt sätt försöka nå ut till så många medlemmar som möjligt.
Hur ska styrelsen arbeta? Styrelsen ska arbeta efter medlemmarnas behov och de ansvarsområden de blivit valda till och se till föreningens bästa.
Hur många revisorer ska föreningen ha? 1st
Hur många personer som ska vara valberedning; 1st eller så många som visar intresse för att vara med. Vid flera personer kommer en person utses till huvudansvarig.
Vem/vilka som är firmatecknare; Kassör och Ordförande
När är årsmötet? Två veckor innan första träningsmatch för den kommande säsongen.
Medlemsavgift Medlemmar under 18 år 75:- Medlemmar från 18 år o upp 150:- Efter varje årsmöte anses medlemskapet förbrukat och man får teckna ett nytt, alternativt återköpa det man redan hade. OBS! Medlemskortet räknas som Black Bugs egendom och kan krävas tillbaka
Hur man ska kunna lägga ned (avsluta) föreningens arbete; Föreningen kan bara läggas ner om inga medlemmar önskar fortsätta dess verksamhet. I sådant fall ska alla resurser tillfalla Karlskrona hockeyklubb.
Övriga Regler och förhållande
Ekonomi och hur den bör skötas Alla in- och utkomster måste redovisas till kassören. Pengar som skänks till ett speciellt ändamål måste öronmärkas och användas till detta ändamål. Till exempel pengar som skänks till TIFO måste användas till TIFO, enda undantagsregel på detta är om föreningen riskera konkurs, då får man använda alla pengar som finns till föreningens förfogande samt om Karlskrona hockeyklubb riskera konkurs då får man ställa alla resurser till deras förfogande.
Alla utkomster måste klubbas av styrelsen där majoriteten av rösterna är vinnande. Exempel: Olle som är ledamot och gruppansvarig för TIFO gruppen har arbetat fram ett TIFO och vill fiansera detta med föreningens pengar eller öronmärkta TIFO-pengar måste ta upp frågan i styrelsen där man röstar fram om pengarna ska användas.
Kvitton på alla inköp till föreningen måste redovisas till kassören.
Inbetalda medlemsavgifter ska gå till Black Bugs.
Regler angående att en medlem bli utesluten ur föreningen När en person utesluts ska detta göras på ett styrelsemöte där majoriteten av rösterna är vinnande, personen som riskera att bli utesluten ska få medverka på mötet och föra sin talan. Efter att denna har framfört sina åsikter i ärandet ska han avlägsna sig från mötet och styrelsen fattar sitt beslut. Följande åtgärder kan sättas in:
Varning. Är det en andra varning ska personen bli avstängd till nästa säsong.
Om man på ett allvarligt sätt brutit mot föreningens bestämmelse är avstängningen i 1-3 år. Efter detta är man välkommen tillbaka, skulle man då missköta sig anses det att man har förbrukat sin andra chans och man är inte välkommen tillbaka.
OBS! Vid uteslutande eller avstängning anses medlemskapet förbrukat och medlemskortet kan krävas tillbaka.
Styrelsen, hur den funkar och poster Styrelsen poster och ansvarsområden:
Ordförande Ordföranden leder föreningens arbete, sammankallar och leder styrelsens möten. Ordföranden är kontoansvarig tillsammans med kassören.
Vice ordförande Ersätter ordföranden om denna inte finns tillgänglig och är en hjälpande hand.
Sekreterare Skriver protokoll och har hand om föreningens post/mail.
Kassör En kassör som bokför föreningens in- och utkomster.
Ledamöterna Här krävs flera med följande ansvars områden: 1. Bussgruppsansvarig. 2. Folkets lirare gruppansvarig. 3. TIFO-gruppsansvarig. 4. Sång- och ramsgrupp ansvarig. 5. Hemsida- och forumsansvarig (här kan ju även bildas en grupp). 6. Lokalansvarig (här kan ju även bildas en grupp) försöker hitta en föreningslokal samt se över hur en sådan ska kunna finansieras.
Suppleanter Man behöver även ett antal suppleanter, dessa är ersättare för ledamöterna eller en hjälpande hand till den som behöver.
Revisor/Revisorerna En revisor går igenom kassörens ekonomi för att se att allt gått rätt till. De kollar även att styrelsen jobbar efter medlemmarnas önskemål. De ska finnas med på styrelsens möte men inte ha rösträtt de ska även intyga att allt gått rätt till genom att skriva under protokollet
Röstning i styrelsen Om styrelsen kallas samman och en styrelsemedlem inte kan närvara ska denna kunna skicka sin röst med revisorn om det varit en förutbestämd fråga som ska tas upp. Detta ska bokföras i protokollet och ska godkännas av den avsaknade på nästa möte så allt gått rätt till. Skulle en medlem inte kunna nå revisorn eller närvara uteblir dennas röst. I enklare frågor som kräver ett styrelsebeslut ska en styrelsemedlem kunna maila/ringa en fråga till samtliga styrelsemedlemmar som i sin tur lämnar besked till revisorn, som meddelar styrelsemedlemmarna om utgången. Röstningen ska tas upp på nästa möte och protokoll föras.
Sammankallning av styrelsen och medlemsmöten Sammankallning av styrelsen ska ordföranden göra efter behov och vid årsmöte. Han ska även snarast möjligt kalla till möte om en styrelsemedlem önskar detta.
Ett medlemsmöte bör ske varje månad under Karlskrona hockeyklubbs säsong för att medlemmarna ska kunna framföra åsikter och förslag till styrelsen, samt för att styrelsen ska kunna förmedla medlemmar om senaste nytt och för att hålla god moral och samhörighet inom föreningen.
Regler kring och på supporterbussen På varje buss bör det finnas 2 eller fler ansvariga. Under resans gång ska dessas ord vara lag villkorslöst. De kan när som helst ta beslut om att någon kan kastas av och inte får fortsätta resan med Black Bugs. Detta gäller även utanför bussen då de är värdar för hela resans gång. De har också rätt att sätta dryckesstopp på en person som anses vara så berusad att han inte kan ta vara på sig själv eller orsakar problem. De ansvariga får även beslagta dryck och/eller andra olämpliga föremål på bussen, detta ska alltid lämnas tillbaka vid resans slut eller innan om det anses lämpligt. Bussvärdarna får hälla ut en burk, flaska eller annan behållare som inte kan förslutas. Black Bugs anses inte vara ersättningsskyldiga för det förlorade innehållet. Den person som på något sätt orsakar en betalningsvite på bussen eller i anslutning till resan är ersättningsskyldig, inte Black Bugs. Om någon ska bli avslängd från bussen men vägrar gå av ska bussen stå still och invänta hjälp, i vanliga fall polis, men i värsta fall kan bussen fortsätta rulla om man planerar att möta polis. Alla beslut som tas angående bussen och dess resor måste ske via röstning eller överenskommande mellan bussvärdarna där majoriteten är vinnande. Skulle det av någon anledning visa sig att en person blivit felaktigt avkastad eller nekad fortsatt resa med bussen är Black Bugs återbetalningsskyldiga för resebiljetten och denna persons hemfärd om kvitto kan uppvisas. En person som missköter sig anses förbrukat sin resebiljett med Black Bugs och föreningen anses inte återbetalningsskyldig.
|
|
|
Post by oneandonly on Oct 5, 2007 1:08:19 GMT 1
Många bra förslag här.
Jag har mailat in följande.
Saker som jag vill ska upp på dagordningen och diskuteras vid årsmötet. 1. Hur får BB nya medlemmar ? Vad kan göras för att BB ska synas och höras mer (nu menar jag inte på läktaren) ? Hur kan BB bli ännu attraktivare ? Vilka av dessa åtgärder ska göras först ? Hur ska BB fixa sponsorer ? Ska BB ragga sponsorer även till bortabussar ? 2. Fastställda medlems och styrelsemöte. Exempelvis medlemsmöte 1:a måndagen varje månad och styrelsemöte 2:a tisdagen i månaden. Anledningarna är tre. Dels för att nya och gamla medlemmar hela tiden ska få chansen att höras och se hur arbetet fortlöper med det som bestämdes förra gången. Den andra anledningen är att det då blir en röd tråd och man ser vad som gått framåt och vad som brustit. Till sist för att sätta upp nya mål och arbetssätt så att BB hela tiden utvecklas. 3. Skulle vilja att de blivande styrelsemedlemmarna får sina "roller" direkt. Ordförande är inte så mycket att orda om. Det är han som är "lagledaren" och som ska se till att allt flyter på alla poster. I övrigt: Kassör förstås, sekreterare som säkert kan ha ytterligare något uppdrag. Likaså kan förstås vice ordförande ha en arbetsuppgift. Vill se: Tifoansvarig Reseansvarig Webansvarig Pressansvarig (som sköter all kontakt med all press. Det är inte ett ordförande jobb.) PR och Marknads ansvarig som har huvudansvaret för raggning av sponsorer och lanseringen av BB. Det finns säkert fler poster som är viktiga, men som inte jag kommer på. Det kan förstås också vara två personer på områden som är "tunga" och krävande. Med klara roller flyter förstås ett styrelsearbete lättare och framförallt är det mycket positivt utåt. Medlemmar, supportrar, intressenter och sponsorer med mera vet vem de ska vända sig till i varje specifikt ärande. Rollerna visas tydligt på BB's hemsida. Huvudfrågan är på mötet har jag förstått fristående eller inte. Beroende på utslaget av denna fråga har jag ett par saker till. Bestäms det att BB fortsatt ska vara i äktenskap med KHK, då tycker jag att mötet ska ta upp följande: BB KRÄVER två stycken styrelsemedlemmar som automatiskt får tillträde och rösträtt i KHK's styrelse. Ordförande + en till. Varför två stycken och inte en eller tre ? Att få fler än två platser är nog helt otänkbart. Med en representant står man sig rätt slätt och det kan vara bra att stötta varandra i alla frågor. De två representanterna företräder ju hela BB. Sedan blir det inte heller några diskussioner om att han är köpt av KHK och går deras ärande osv..... Med två representanter vet alla det måste gå korrekt till. Vidare tycker jag att BB i så fall ska kräva att få en "kassa" av KHK att disponera inför varje säsong. Inte alls orimligt. Blir svaret att BB ska vara fristående, då finns det många saker att ta upp. T.ex.. Pengarna som kommer att dras in av BB. Vad ska dom gå till ? A-verksamheten ? U-verksamheten ? 50/50 mellan bägge ? Kanske ska BB i slutet av varje säsong premiera en A-lagsspelare och en U-spelare med någon pokal och en form av symbolisk check. Behöver inte vara den bästa spelaren. Kanske bästa föredömet...... Det måste förstås också diskuteras hur BB ska dra in pengarna. Kanske hade 50/50 lotter varit något ? Klubben kör det inte själva och det ger bra med flis. T.ex. i Tingsryd ikväll vann en i publiken över 6000 kr och klubben fick lika mycket. Har många fler förslag, men de tar jag i så fall på mötet. KHK borde inte ha något emot endera av dessa förslag, då det i slutändan ändå är de som får BB's pengar. Bara vi som bestämmer ett mål varje gång som de ska gå till. En stor FET check kan överlämnas från BB till klubben varje gång ett mål är uppnått. Det på isen innan match. Bättre PR kan BB aldrig få. Jag nöjer mig med detta.
|
|
|
Post by oneandonly on Oct 5, 2007 1:15:02 GMT 1
P.s Jag kommer likt Mr Frog att föreslå större styrelse, då det är STORA områden och bättre med mycket kompetens än mindre......
KHK mot 1:an !
|
|
|
Post by mindriot on Oct 5, 2007 15:59:30 GMT 1
Med antalet i styrelsen menar jag att vi fortfarande är en piss i mississippi när det gäller förening.
Man behöver inte mycket folk för att detta skall funka.
Isåfall att man tar och sätter in 2 st ledamöter.
Men jag tycker att vi väljer endast orförande sedan 4 eller 6 ledamöter. Sedan delas ansvars uppgifterna upp internt i styrelsen. Men totalt 7 st i styrelsen är kanske ingen dålig idé.
|
|
|
Post by mindriot on Oct 5, 2007 16:05:35 GMT 1
ÄNNU ETT STADGA FÖRSLAG
1 § Ändamål Föreningen bedriver följande verksamhet: Att i första hand stödja Karlskrona Hockey Klubbs lag och ta tillvara på Black Bugs medlemmars intressen, men att även främja det anmäla intresset för Karlskrona Hockey Klubb.
2 § Sammansättning Föreningen består av de fysiska personer som har tagits upp som medlemmar i Black Bugs supporter förening.
3 § Tillhörighet Föreningen är en fristående ideell förening. Detta hindrar oss inte att samarbeta med Karlskrona Hockey Klubb eller andra supporterföreningar som delar våra uppfattningar och ideal.
4 § Beslutande organ Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet. Extra årsmöte och styrelsen är även dessa beslutande organ i föreningen Black Bugs.
5 § Firmateckning Föreningens firma tecknas av föreningens ordförande respektive kassör.
6 § Verksamhets och räkenskapsår Föreningens verksamhetsår och räkenskapsår omfattar tiden mellan den 1 september till och med den sista augusti.
7 § Stadgatolkning Uppstår tvekan om tolkningen av dessa stadgar, eller om fall förekommer som inte är förutsedda i stadgarna, hänskjuts frågan till nästa årsmöte. I brådskande fall får frågan avgöras av den sittande styrelsen. Medlem av Black Bugs förbinder sig genom sitt medlemskap i föreningen att i frågan om tillämpning av dessa stadgar inte väcka talan vid allmän domstol. Tvist om tillämpning av stadgarna skall istället avgöras i enlighet med vad som anges i 33 §.
8 § Stadgeändring För ändring av dessa stadgar krävs beslut av årsmöte med minst 2/3 av antalet angivna röster. Förslag till ändring av stadgarna får skriftligen göras av såväl medlem som styrelse.
9 § Upplösning av föreningen För upplösning av föreningen krävs beslut av årsmöte med minst 2/3 av de angivna röster. I beslut om upplösning av föreningen skall anges dels att föreningens tillgångar tillfalla Karlskrona Hockey Klubbs Ungdomsverksamhet. Den upplösta föreningens handlingar m.m. skall arkiveras i ett folkrörelsearkiv eller motsvarande. Beslutet, jämte avskrifter av styrelsens och årsmötets protokoll i ärendet, samt revisionsberättelse jämte balans och resultaträkningar, skall omedlbart tillställas vederberöande SF.
10 § Medlemmar. Medlemskap Alla är välkomna som medlem i Black Bugs. Medlemskap beviljas av styrelsen eller den som styrelsen har delegerat beslutanderätten till.
Ansökan om medlemskap får avslås endast om det kan antas att vederbörande kommer att motarbeta föreningens intressen och ändamål. Beslut att avslå medlemskap skall fattas av styrelsen. I besluten skall skälet för avslåendet redovisas samt vad den sökande skall iaktta för att överklaga beslutet. Beslutet skall ske inom tre dagar från dagen för beslutet skriftligen tillställas den som fått avslag på medlemsansökan.
Beslut om vägrat medlemskap får överklagas av den berörde inom tre veckor enligt reglerna i RF stadgar.
11 § Medlemmar. Utträde Medlem kan när som helst meddela styrelsen att denna inte vill vara med längre och plockas då bort ur medlemsförteckningen. Medlem som inte har betalat medlemsavgift för två på varandra följande verksamhetsår får anses begärt utträde ur föreningen. Medlemskapet upphör i sådant fall genom att personen avförs från medlemsförteckningen.
Medlemsavgifter betalas ej tillbaka vid utträde ur föreningen.
12 § Medlemmar. Uteslutning Medlem får inte uteslutas ur föreningen av annan anledning än att denna har försummat att betala av föreningen beslutande avgifter, motarbetat föreningens verksamhet eller ändamål, eller uppenbarligen skadat föreningens intressen.
Beslut om uteslutning får begränsas till att omfatta en viss tid. Sådan tidsbegränsad uteslutning får mest omfatta sex månader.
Om tillräckliga skäl för uteslutning inte föreligger får föreningen istället meddela medlemmen en varning.
Beslut om uteslutning eller varning får inte fattas utan att medlemmen inom viss tid, minst 14 dagar, fått tillfälle att yttra sig om de omständigheter som föranlett att medlemskapet ifrågasätts. I beslutet skall skälen härför redovisas samt anges vad medlemmen skall iaktta för överklagande. Beslutet skall inom tre dagar från dagen för beslutet skriftligen tillställas den berörde medlemmen.
Beslut om uteslutning eller varning fattas av föreningens styrelse och får av den berörde överklagas inom tre veckor enligt reglerna i RF:s stadgar.
13 § Medlemmar. Medlemsrättigheter och skyldigheter Medlem • Har rätt att deltaga i sammankomster som anordnas för medlemmarna. • Har rätt till information om föreningens angelägenheter • Skall följa föreningens stadgar och beslut som fattas av föreningsorgan. • Har inte rätt till del av föreningens behållning eller egendom vid upplösning av föreningen.
14 § Årsmöte. Tidpunkt, kallelse Årsmötet, som är föreningens högsta beslutade organ hålls innan utgången av september månad på plats och tid som styrelsen bestämmer.
Kallelse till årsmötet skall styrelsen senast 1 månad före mötet tillställas medlemmarna, eller kungöras på föreningens hemsida. Har förslag till stadgeändring, nedläggande av föreningen eller liknande stora förändringar i föreningens verksamhet skall detta skrivas i kallelsen.
Verksamhets och förvaltningsberättelse, revisorns berättelse, verksamhetsplan med budget samt styrelsens förslag och inkomna motioner med styrelsens yttrande skall finnas tillgängliga senast en vecka före årsmötet. Dessa kommer att finnas att läsa på föreningens hemsida.
15 § Årsmöte. Förslag till ärenden att behandlas av årsmötet Såvläl medlem som styrelse får avge förslag att behandlas på årsmötet. Förslag från medlem skall vara tillhanda senast två veckor före årsmötet. Styrelsen skall till årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget.
16 § Årsmöte. Rösträtt samt yttrande och förslagsrätt på årsmötet Medlem som har betalat medlemsavgift och under årsmötet fyller lägst 16 år har rösträtt på mötet. Rösträtten är personlig och får inte utövas av ombud. Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på årsmötet.
17 § Årsmöte. Beslutsförhet Mötet är beslutsmässigt med det antal röstberättigade medlemmar som är närvarande på mötet.
18 § Årsmöte. Beslut och omröstning Beslut fattas med bifallsrop / handuppräckning (acklamation) eller om så begärs efter omröstning (votering).
Med undantag för de 8 § och 9 § nämnda fallen avgörs vid omröstning alla frågor genom enkel majoritet. Enkel majoritet kan antingen vara absolut eller relativ.
Val avgör genom relativ majoritet. Med relativ majoritet menas att den (de) som erhållit högst antalet röster är vald (valda) oberoende hur dessa röster förhåller sig till antalet angivna röster.
För beslut i andra frågor än val krävs absolut majoriet, vilket inbär att mer än hälften av angivna röster.
Omröstning sker öppet. Om röstberättigad medlem begär det skall dock valet ske slutet.
Vid omröstning som inte avser val gäller lika röstantal det förslag som biträds av ordförande vid mötet., om han är röstberättigad. Är han inte röstberättigad avger lottning. Vid val skall i händelse av lika röstetal lotten avgöra Beslut bekräftas med klubbslag.
19 § Årsmöte. Valbarhet Valbar till styrelsen och valberedningen är röstberättigad medlem som fyllt 18 år av föreningen. Arbetstagare, spelare, beslutsfattande i Karlskrona Hockeyklubb får inte väljas till någon post inom Black Bugs. Detta för att förhindra jäv.
20 § Årsmöte. Ärendelista vid årsmötet Vid årsmötet skall följande behandlas och protokollföras. 1. Fastställande av röstlängd på mötet. 2. Val av orförande och sekreterare på mötet 3. Val av protokolljusterare och rösträknare 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 5. Fastställa ärendelista 6. a) Styrelsens verksamhetsberättelse det senaste verksamhetsåret. b) Styrelsens räkenskapsberättelse det senaste räkenskapsåret.
7. Revisorns berättelse över styrelsens förvaltning under de senaste verksamhet och räkenskapsåret 8. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser 9. Fastställande av medlemsavgifter. 10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret. 11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid ankomna poster och motioner. 12. Val av föreningens ordförande för en tid av 1 år. 13. Val av övriga ledamöter för en tid av 1 år. 14. Val av suppleant / suppleanter i styrlesen för en tid av 1 år. 15. Val av revisor för tid av ett år. 16. Val av ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses av orföranden. 17. Övriga frågor 18. Mötet avslutas
Beslut i fråga om större ekonomiska betydelse för föreningen eller medlemmarna får inte fattas om den inte finns med i kallelsen på mötet.
21 § Årsmöte. Extra årsmöte Styrelsen kan kalla medlemmarna till ett extra årsmöte.
Styrelsen är skyldig till att kalla till extra årsmöte när en revisor eller minst en tiodel av föreningens röstberättigade medlemmar begär det. Sådan framställning skall avfattas skriftligen och innehålla skälen för begäran.
När styrelsen åttagit en begäran om extra årsmöte skall den inom 14 dagar utlysa ett sådant möte att hållas inom två månader från erhållen begäran. Kallelse med föreslag till föredragslista för extra årsmöte skall tillställas medlemmarna senast sju dagar före mötet eller kungöras inom samma tid i ortspressen. Vidare skall kallelsen med förslag till fördragningslista anslås på föreningens hemsida eller på annan lämplig plats. Underlåter styrelsen att utlysa eller kalla till extra årsmöte får de som gjort framställningen enligt föregående text.
Vid extra årsmöte får endast det som föranlett mötet upptas till behandling. Om rösträtt på extra årsmöte och om beslutsmässighet vid ett sådant möte gäller vad som sägs i 17 § och 18 §.
22 § Valberedningen. Sammansättning, åligganden Valberedningen består av ordförande och minst en styck övriga ledamöter valda av årsmötet. Antalet övriga ledamöter bör vara lika fördelat mellan könen. Valberedningen utser bland sina ledarmöter en vice ordförande. Valberedningen sammanträder när ordföranden eller minst halva antalet ledamöter så bestämmer. Valberedningen skall senast tre veckor före årsmötet tillfråga dem vilkas mandattid utgår vid mötets slut, om de vill kandidera för nästa mandattid.
Senast två veckor före årsmötet skall valberedningen meddela röstberättigade medlemmar sina förslag.
23 § Revisorer. Revision Revisorn har rätt att fortlöpande ta del av föreningens räkneskaper, årsmötes- och styrelseprotokoll och övriga handlingar.
Föreningens räkneskaper skall vara revisorerna tillhanda senast en månad före årsmötet.
Revisorn skall granska styrelsens förvaltning och räkneskaper för det senaste verksamhets- och räkneskapsåret samt till styrelsen överlämna revisionsberättelse i god tid före årsmötet.
24 § Styrelsen. Sammansättning. Styrelsen består av en ordförande och minst 4 ledarmöter. Styrelsen bör bestå av både kvinnor och män.
Styrelsen utser inom sig sekreterare, kassör och de övriga befattningshavare som behövs.
Vid förhinder för ledamot inträder suppleant enligt årsmötet fastställd turordning.
Avgår ledamot före mandattidens utgång inträder suppleant i dennes ställe enligt samma ordning för tiden till och med nästföljande årsmöte.
25 § Styrelsen. Styrelsens åligganden. När årsmöte inte är samlat så är styrelsen föreningens beslutande organ och ansvarar för föreningens åligganden
Styrelsen skall svara för föreningens verksamhet enligt fastställda planer samt tillvarata medlemmars intressen.
De åligger styrelsen särskilt att
• Tillse att för föreningen gällande lagar och bindande regler iakttas • Verkställa av årsmötet fattade beslut • Planera, leda och fördela arbetet inom föreningen • Ansvara för och förvalta föreningens medel. • Tillställa revisorn räkneskaper enligt 23 § • Förbereda årsmöte
Ordföranden
Ordföranden är föreningens officella representant. Orföranden skall leda styrelsens förhandlingar och arbete samt övervaka att föreningens stadgar och övriga bindande regler och besluts efterlevs. Har ordförande förhinder skall vice ordförande träda in i orförandes ställe. Styrelsen skall bestämma om fördelningen av arbetsuppgifterna i övrigt. Har inte annat beslutats ankommer nedan angivna uppgifter på sekreteraren och kassören. Ordförande ska se till att fattade beslut har verkställts samt årligen upprätta förslag till verksamhetsberättelse för föreningen.
Sekreteraren
• Förbereda styrelsens samanträden och föreningens möten • Föra protokoll över föreningens sammanträden • Se till att föreningens handlingar hålls ordnade och förvaras på ett betryggande sätt samt ansvara för att förenings historia dokumenteras. • Om ordföranden inte bestämmer annat, underteckna utgående handlingar.
Kassören
• Föra medlemsförteckning och se till att medlemmarna betalar beslutade avgifter till föreningen. • Se till att föreningen söker bidrag från stat, kommun och idrottsorganisationer m.fl. • Svara för föreningens bokföring vilket innebär skyldighet att föra bok över föreningens räkneskaper. • Årligen upprätta balans- samt resultaträkningar. • Utarbeta underlag för budget och budgetuppföljning • Se till att föreningens skatter, avgifter och skulder betalas i rätt tid. • I förekommande fall upprätta och avge allmän självdeklaration, särskild uppgift, kontroll uppgifter, uppbördsdeklartioner och övriga förskrivna uppgifter inom skatte- och avgifts området. • Föra inventarie förteckning, i vilken också föreningens förvärvade priser skall införs, • Se till att såväl föreningens medlemmar i föreningsens verksamhet som föreningens byggnader, idrottsmateriel, priser och övriga tillhörigheter är försäkrade på ett betryggande sätt.
27 § Styrelsen. Kallelse, beslutmässighet och omröstning Styrelsen sammanträder på kallelse av ordföranden, eller minst då halva antalet ledarmöter har begärt det.
Styrelsen är beslutsmässig då minst halva antalet ledamöter är närvarande. För alla beslut krävs det att minst hälften av styrelsens samtliga ledamöter är ense om beslutet. Vid lika röstantal är det ordföranden som har utslagsröst. Röstning får inte ske via ombud.
I brådskande fall får ordföranden besluta att ärenden skall avgöras genom skriftlig omröstning eller vid telefonsammanträde. Om särskildt protokoll inte upprättas skall ett sådant beslut anmälas vid det närmaste därefter följande sammanträdet.
Vid ett sammanträde skall protokoll föras. Protokoll skall justeras av mötesordföranden och av en särskilt utsedd protokolljusterare. Avvikande mening skall antecknas till protokollet.
28 § Styrelsen. Överlåtelse av beslutanderätten Styrelsen får överlåta sin beslutande rätt i enskilda ärenden eller vissa grupper av ärenden till sektion, kommitté eller annat organ eller till en enskild medlem eller anställd. Den som fattat beslut med stöd av bemyndigande enligt föregående stycke skall fortlöpande meddela styrelsen härom.
|
|